Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 december 2017

D66 Montfoort verbijsterd over besluit gemeenteraad IJsselstein

D66 Montfoort is verbijsterd over het besluit van de gemeenteraad van IJsselstein om de stekker uit de ambtelijke samenwerking tussen beide gemeenten te trekken. Het college van IJsselstein wilde door met de samenwerking en ook de provincie liet weten de samenwerking belangrijk te vinden.

Fractievoorzitter Paul de Jonge: “Wij zijn altijd kritisch geweest op deze manier van samenwerken, maar toen de samenwerking eenmaal een feit was hebben wij onze schouders er onder gezet. De duidelijke signalen van provincie, personeel en externe rapporten wezen unaniem in de richting van voortzetting van de samenwerking. En juist nu trekt de IJsselsteinse gemeenteraad de stekker eruit. Dat is een kortzichtig besluit en maakt de problemen alleen maar groter.”

De gemeenteraad en het college van Montfoort zullen zich nu moeten beraden op de toekomst. Voor D66 staat vast dat de gemeente te klein is om alleen verder te kunnen. “Met welke gemeente en in welke vorm we kunnen samenwerken zal uitgezocht moeten worden”, aldus De Jonge.