Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 5 oktober 2018

Winkeliers zitten niet te wachten op meer koopzondagen

De meeste winkeliers in Montfoort en Linschoten zitten niet te wachten op het verruimen van het aantal koopzondagen. Sommige denken er zelfs nadeel bij te hebben. Dat blijkt uit een enquête die D66, SGP, ChristenUnie, Lokaal Montfoort en CDA hebben gehouden onder 39 winkeliers.

De enquête is gehouden naar aanleiding van de plannen van het college om het aantal koopzondagen op te rekken van 17 naar 52 per jaar. “Dat betekent dus alle zondagen. Daar zijn we principieel niet op tegen. De vraag is wel waarom je iets zou invoeren, waar niemand op zit te wachten”, aldus Casper Schrijver (D66).

Omzetverlies
Uit de anonieme enquête blijkt dat slechts een winkelier zegt elke zondag open te gaan. Schrijver: “Tien procent van de winkeliers zei tegen ons dat ze omzet denken te gaan verliezen door de verruiming van het aantal koopzondagen. De vraag is of dat opweegt tegen de wens van een van de winkeliers om open te gaan.”

De koopzondag staat voor de forumvergadering over ruimte van maandag 15 oktober op de agenda. Lees hier de resultaten van de enquête.