Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 28 oktober 2018

D66 Montfoort benieuwd naar extra kosten ophalen restafval

D66 Montfoort heeft het college gevraagd wat de extra kosten voor de inwoners zijn, nu het restafval in de gemeente twee keer in plaats van één keer per maand opgehaald gaat worden. “Het college stelt dat het binnen de begroting blijft, maar de inwoners betalen het ophalen van afval zelf. Dus als dat twee keer per maand gebeurt, gaan de bewoners meer betalen dan als het bij één keer blijft”, aldus D66-fractievoorzitter Casper Schrijver.

In 2018 is de gemeente Montfoort begonnen met het vaker ophalen van GFT en PMD om betere afvalscheiding te stimuleren. Het ophalen van het restafval werd verminderd. Schrijver: “Uit de cijfers blijkt dat dat heeft gewerkt, het afval wordt inderdaad meer gescheiden. Het is daarom vreemd dat het beleid nu weer aangepast wordt.”

Moeite
Het college geeft aan dat een deel van de inwoners moeite heeft met het vierwekelijks ophalen van restafval. “Ik zie alleen nergens welk deel dat is en waarom die inwoners er moeite mee hebben”, aldus Schrijver. Ook daar heeft D66 vragen over gesteld. “Ik ga er vanuit dat het college die informatie heeft, want ik kan me niet voorstellen dat beleid wordt aangepast, zonder die gegevens te hebben.”

De vragen zijn hier te lezen.