Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 20 juni 2019

D66-politici met inwoners in gesprek over klimaatakkoord

Zaterdag 29 juni gaan lokale, provinciale en landelijke D66-politici met inwoners in gesprek over het klimaatakkoord en de energietransitie en wat dat voor inwoners gaat betekenen. “We kunnen het over van alles hebben: van het gas af, elektrisch rijden, luchtvaart, windmolens, landbouw. Het is een breed onderwerp, waar veel vragen over zijn”, aldus Casper Schrijver, fractievoorzitter van D66 Montfoort. Iedereen is uitgenodigd naar een van de twee bijeenkomsten in Montfoort of IJsselstein te komen.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen inwoners hun ervaringen delen en vragen stellen. Naast lokale raadsleden zijn ook D66-kamerlid Matthijs Sienot en een lid van de provinciale fractie van D66 aanwezig. Alie Tigchelhoff, vice-fractievoorzitter van D66 IJsselstein: “Het Buurtstroomproject IJsselstein De Oever en de discussie over de plaatsing van windmolens in het poldergebied Rijnenburg en Reijerscop laten zien dat de energietransitie ook hier sterk leeft.”

De eerste bijeenkomst is van 14.00u tot 14.45u in Montfoort in het park bij het oude busstation (Heeswijkerpoort). Daarna gaan de politici naar IJsselstein en zijn daar van 15.30u tot 16.15u in de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.